tisdag 11 december 2012

Nästan

Ja idag slog vi nästan Norge. 28- 25 vart det till slut och man kan inte vara sur efter att ha sett den här matchen. Vi spelade bra och vi fick mål från alla positioner. Lite synd att Linnea inte sköt så mycket i första halvlek men Bella gick på full motor och smällde in massor med mål. Jag hoppas med hela mitt hjärta att vi kan avsluta turneringen med en vinst på torsdag mot Tjeckien. Kan dessutom Bella Gulldén göra 3 mål har hon gjort 30 mål den här turneringen. Hon gjorde ju 10 stycken idag och står på 27. En klar skillnad mot i OS då hon gjorde 16 mål på 5 matcher. Det är 11 måls skillnad på lika många matcher så ni kan förstå att hon har vart bättre nu. Det har även Linnea vart. Ahlm gjorde dock 17 mål i OS och slutade här på 15 efter 5 matcher. Men hon har ju inte spelat så mycket och sen gjorde hon sin fina insatts mot Danmark.

I studio intervjun var hon lagom nöjd lät det som. Hon var väll inte nöjd med att det vart förlust men hon var nöjd med sitt och lagets spel. Och vem skulle inte vara det efter 10 mål i en match mot världens bästa lag? Jag säger det igen Bella är bra mot de flesta lag förutom mot Frankrike om man ser till målprotokollet. Då är Ahlm bäst. Så mot Frankrike nästa gång de möts, spela Ahlm på den positionen hon helst spelar på. För hon vågar mest mot dem. Sen Fyller man laget från det. Mot Norge ska Bella spela 55/60 minuter. Så länge hon är bra med i spelet.

Dagens läskigast stund, bara för att byta spår lite var helt klart när Bella låg kvar i mattan efter ett skott och tog sig för handen och handleden. Jag höll på att sätta maten i halsen när jag såg det. För om jag inte är helt bort fintad nu så var det högra handen hon skadade sig i sist och det stoppade henne från att spela som hon kan i VM 2011.




Sverige – Norge
25     -   28


Skytt: Isabelle Gulldén


30 min
14-12
14 mål
60 min
25-28
11 mål




1-1
Isabelle Gulldén
15-12
Linnea Torstensson
2-1
Ulrika Ågren
16-13
Linnea Torstensson
3-1
Emma Hawia
17-15
Isabelle Gulldén
4-2
Jessica Helleberg
18-16
Isabelle Gulldén
5-2
Sabina Jacobsen
19-17
Louise Sand
6-3
Linnea Torstensson
20-20
Isabelle Gulldén
7-3
Isabelle Gulldén
21-23
Emma Hawia
8-3
Isabelle Gulldén
22-25
Johanna Ahlm
9-4
Sabina Jacobsen
23-26
Isabelle Gulldén
10-7
Isabelle Gulldén
24-27
Johanna Ahlm
11-7
Isabelle Gulldén
25-27
Sabina Jacobsen
12-7
Ulrika Ågren


13-8
Isabelle Gulldén


14-10
Jamina Roberts









Så där nu har ni alla målskyttarna här också.

10 Bella
3 Sabina
3 Linnea
2 Ågren
2 Hawia
2 Ahlm
1 Helleberg
1 Sand
1 Jamina

Högt och lågt!


  1. Ja Isabelle Gulldén. Hon är den mest klickade på bloggen och man fattar varför. Hon var i särklass bäst i Sverige. Många andra var även de bra men ingen mäter sig med Bella Gulldéns insatts. Hon gör 10 mål hade Sabina och linnea gjort 5 mål var hade vi kanske vunnit det här. Nu gör de 3 mål var och vi förlorar med 3 bollar tyvärr. Men Bella gick upp i svensk skytteledar topp. Men hon är jagad av Linnea. Det skiljer 2 bollar inför matchen mot Tjeckien.
  2. Jessica Helleberg. hon kastade sig flertalet gånger under macken efter bollen. Friskt vågat av henne och hon hade en rejäl kämpar glöd när hon väl var inne.
  3. Sabina Jacobsen. Vi har en spelare igen som kan klappa på och dela ut både det ena och det andra. Så skönt att hon gjorde 3 mål framåt idag också på fel position. Hon spelar otroligt mycket  idag och det visar hon att hon klarar av utan att få daller arm.
  4. Emma Hawia Svensson som på bloggen här har blivit av med sitt efternamn och bara är Hawia nu. Hennes försvars spel var ganska bra och aggressivt så det gillar jag. När sen Hagman är frisk har man 2 bra på Höger 6. Jag tycker att Hagman ska vara första valet och Hawia andra valet om nu hagge kommer tillbaka som hon ska efter sin skada. Eller sätt Hagman som H9 och ta med Lina Hawia i truppen. Då har man 3 på H6. Lina har sprutat in mål i elitserien för Skuru nu på slutet så kan vara kul för henne. Man kan kanske lämna Wallén eller Westberg hemma. För vi behöver inte ha Torstensson, Ahlm, Roberts, Jacobsen och Westberg på V9. Det är ändå Linnea som spelar där mest så när hon kör fast kan man spela någon av de andra 3. För alla de andra 3 har redan ett bra skott. Både Roberts och Jacobsen har i sina klubblag bombat ibland även de. Så hellre ge dem en chans och ta med lite extra många H6. Det är ju faktiskt där vi har våra problem i dagens läge.
  5. Cissi Grubbström. Hon är ju bara så bra idag. I slutet är försvaret mer trötta och då ramlar bollarna bara in men så länge hon fick hjälp var hon så där äckligt bra och pigg som man vill att hon alltid ska vara.

  1. Det som var dålig är att vi åter igen tappade en ledning. Igår var det 5 mål ledning och idag var det 4 mål. Det är lite synd men å andra sidan är Norge som en grävmaskin. De bara sätter in Löke så gräver hon sig igenom försvaret som att de var en hög med sand och gör mål. Alla tycker punkten var det som avgjorde och visst var det en lite del men inte var vi punktade bakåt eller? Men som sagt vi spelade bra idag och Bella tillsammans med Cissi var outstanding så hatten av och så tar vi dem nästa gång. Om nu inte Sulland vill annat :) 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar